En musikalsk ridder

Elton John er en sanger, sangskriver, pianist og komponist, der blev født i England i 1947. Han er en af de mest succesfulde musikere gennem tiderne og har solgt mere end 300 millioner plader på verdensplan. Han er også en af de mest populære livekunstnere, idet han har spillet over 3.500 koncerter for mere end 35 millioner fans.

Johns karriere begyndte i 1969, da han udgav sit første album, Empty Sky, i 1969. Hans gennembrud kom i 1970 med udgivelsen af hans andet album, Elton John, som indeholdt hittet “Your Song” I løbet af de næste fire årtier ville John udgive snesevis af album og singler, som ville opnå både kommerciel og kritisk succes. Blandt hans største hits kan nævnes “Can You Feel the Love Tonight”, “I’m Still Standing”, “Rocket Man” og “Candle in the Wind”

John har vundet adskillige priser i løbet af sin karriere, herunder fem Grammy Awards, en Oscar, en Golden Globe Award og en Tony Award. I 1998 blev han optaget i Rock and Roll Hall of Fame. Han blev udnævnt til Knight Bachelor af dronning Elizabeth II i 1994 for sine bidrag til musikken og velgørenhedsarbejdet.

John er en passioneret fortaler for LGBT-rettigheder og har været gift med sin mand David Furnish siden 2005. De to har to sønner ved navn Zachary og Elijah. John er også en kendt filantrop, som har indsamlet millioner af dollars til forskellige velgørende organisationer gennem årene.

indlæg du måske vil kunne lide