Storbyer og CO2-emissioner?

Det kan ikke benægtes, at storbyer producerer en masse forurening. En stor befolkning betyder flere biler på vejene, flere fabrikker og mere affald. Men vidste du, at storbyer også er ansvarlige for en betydelig mængde CO2-emissioner?

En nylig undersøgelse viste, at verdens 50 største byer producerer ca. 3.5 procent af de globale CO2-emissioner. Det lyder måske ikke af så meget, men det er faktisk mere end hele Canada!

Så hvad kan man gøre for at reducere disse emissioner? En måde er at tilskynde folk til at bruge offentlig transport i stedet for at køre i egen bil. En anden er at fremme brugen af vedvarende energikilder som f.eks. sol og vindkraft.

Blomster er en vigtig del af økosystemet. De er med til at producere ilt og fjerne kuldioxid fra luften. I storbyerne er mængden af kuldioxidemissioner imidlertid betydeligt større end i landdistrikterne. Det skyldes, at der er flere biler og fabrikker i storbyerne. Blomsterne i storbyerne kan ikke fjerne al kuldioxiden fra luften, men de kan bidrage til at reducere forureningen af luften.

Hvad er fordelene ved blomster?

Blomster er vigtige for miljøet, fordi de er med til at producere ilt og fjerne kuldioxid fra luften. I storbyerne er der meget luftforurening på grund af alle bilerne og fabrikkerne. Det betyder, at der er mere kuldioxid i luften. Blomster kan være med til at reducere luftforureningen ved at optage noget af kuldioxiden.

Hvad kan du gøre for at hjælpe med at reducere luftforureningen?

Der er et par ting, du kan gøre for at hjælpe med at reducere luftforureningen. Du kan samkøre biler, tage offentlig transport eller cykle i stedet for at køre i bil. Du kan også genbruge og kompostere. Og du kan plante blomster!

indlæg du måske vil kunne lide