Hvad forårsager stenslag, og hvordan man undgår dem 

Har du nogensinde lagt mærke til, at der mangler små områder af maling på din bil? Der er stor sandsynlighed for, at disse mærker blev forårsaget af stenslag (For information og skader til bilruder, se stenslag forrude). Disse stenslag kan være meget skadelige for lakken på din bil, og derfor er det vigtigt at forstå, hvad der forårsager dem, og hvordan du kan undgå dem. Lad os se på, hvad der forårsager stenslag, og få nogle tips til at undgå dem. 

Hvad forårsager stenslag? 

Skader forårsaget af stenslag opstår, når små sten eller vragrester, der flyver fra vejen, rammer karrosseriet på din bil. Denne skade kan variere fra knap mærkbare pletter i lakken til store stykker, der bliver taget ud. Størrelsen og dybden af skaden afhænger af nogle få faktorer – størrelsen af genstanden, hvor hurtigt den kørte, om den ramte direkte eller ej osv. – men uanset hvor dyb den er, har alle denne type skader i sidste ende den samme årsag: genstande, der flyver af vejen og rammer din bil. 

Sådan undgår du stenslagskader 

Den bedste måde at undgå stenslagskader på er at sørge for at holde afstand til andre bilister, mens du er på vejen. Hvis du giver dig selv masser af plads mellem andre bilister, vil der være mindre chance for, at deres dæk vil sparke sten op, som potentielt kan ramme din bil. Hvis du desuden kører langsommere, især på ujævne veje med masser af grus eller jord, vil det også være med til at minimere stenslagskader, da stenene ikke vil kunne flyve så hurtigt, når de bliver sparket op af dine dæk.   

 Hvis du parkerer i en garage eller et overdækket område, når det er muligt, vil det også hjælpe med at beskytte din bil mod at få stenslag af sten eller affald, der kan blive sparket op af forbipasserende biler, mens den er parkeret udenfor. 

Hvis det ikke forhindres, kan stenslag have en stor indvirkning på din bils udseende og gensalgsværdi med tiden. Heldigvis er der nogle enkle foranstaltninger, du kan træffe for at minimere stenslagskader, f.eks. at holde afstand mellem andre bilister under kørsel og parkere i overdækkede områder, når det er muligt. Hvis du følger disse tips, vil du være langt fremme med hensyn til at beskytte din bils lak!

indlæg du måske vil kunne lide