Du kan opleve dette på Louisiana

Troels Kløvedahl er en dansk kunstner, der er kendt for sine malerier, skulpturer og installationer. Han blev født i Aarhus i 1966 og bor og arbejder i dag i Berlin, Tyskland. Kløvedahl studerede på Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1984 til 1989. Hans værker er blevet udstillet internationalt, og han har modtaget flere priser, herunder Eckersberg-medaljen i 2006.

Kløvedahls værker refererer ofte til traditionelle kunsthistoriske emner og stilarter, men han genopfinder dem på en ny og ofte ironisk måde. For eksempel er hans maleri “The Triumph of Painting” (2005) en parodi på den klassiske barokmaleristil, men med figurer, der er lavet af hverdagsgenstande som malerdåser og pensler.

Kløvedahls værker kommenterer ofte kunstens rolle i samfundet, og hvordan den opfattes af offentligheden. I et interview med ArtSlant sagde han: “Jeg er meget interesseret i, hvordan folk forholder sig til kunst og den ironi, der følger med den. Jeg kan godt lide at lave værker, som folk kan forholde sig til på forskellige niveauer.”

Kløvedahls værker findes i mange private og offentlige samlinger, bl.a. Museum of Contemporary Art i Chicago, Hammer Museum i Los Angeles og Danmarks Nationalgalleri. Han har udstillet mange gange i Europa og Nordamerika, og hans værker vil blive præsenteret på en stor soloudstilling på Louisiana Museum of Modern Art i Danmark i 2018.

indlæg du måske vil kunne lide