Alt om Marokko

Marokko er et land beliggende i Maghreb-regionen i Nordafrika. Med en befolkning på over 34 millioner er det det femte mest befolkede land i Afrika. Hovedstaden i Marokko er Rabat, og den største by er Casablanca. Det officielle sprog i Marokko er arabisk, men fransk og berberisk er også meget udbredt.

Marokko har en lang historie og har været beboet siden palæolitisk tid. I det 8. århundrede erobrede det arabiske Umayyad-dynasti regionen og indførte islam. I løbet af århundrederne blev Marokko regeret af en række forskellige dynastier, herunder almoraviderne, almohaderne og mariniderne. I 1912 blev Marokko et protektorat under Frankrig og blev uafhængigt i 1956.

I dag er Marokko et konstitutionelt monarki med et valgt parlament. Marokkos konge har omfattende udøvende og lovgivende beføjelser, men han skal rådføre sig med sin premierminister og sit kabinet om alle spørgsmål af national betydning. Den marokkanske kultur er en blanding af arabiske, berbiske, europæiske og afrikanske påvirkninger. Landet er kendt for sin pulserende musikscene, sit velsmagende køkken og sin smukke arkitektur.

indlæg du måske vil kunne lide